LA NOVA CRIDA FALLERA

POR LLUIS MARIA MESA I REIG, CRONISTA OFICIAL D’ESTIVELLA (VALENCIA)

CRIDA-33

Un dels actes que el món faller espera ambmésil·lusió és la Crida. Sembla que és l’inici del tot. El moment en el qual ja res és imparable. Les comissions acudixen a les torres de Serrans amb les ganes de qui desitja vore de seguida les “mascletaes” a la plaça de l’Ajuntament i la festa a les places. El ritual no és massa complicat: el lliurament de les claus de la ciutat i el discurs de la fallera major. Enguany la manera de posar-la en escena és distinta. Ha començat un nou temps i la presència de diferents personatges polítics i s’ha notat. Per una banda la llotja ha estat més buida d’autoritats.

El protagonisme de les falleres majors ha sigut major en trobar-se retirades les autoritats. El fet que per primera vegada haja parlat la Fallera Major Infantil li ha donat encara més valor. Malauradament sols la presència de dos personatges fent-se autofotos darrere de les falleres enterboliren per un instant l’acte. Però la resta va ser una activitat de gran intensitat. El president de JCF i directius vestien amb gran solemnitat i d’una manera correcta. El públic faller va percebre la Crida positivament i millor que l’anterior. L’emoció de l’espectacle projectat arribà a la gent. L’entrada de focs d’artifici en el final de l’himne va ser una bona experiència. Malgrat les crítiques d’alguns, eixa barreja de pirotècnica i himne és habitual als pobles i ciutats valencians des de fa molt de temps. Ajuda a enriquir la solemnitat de la música. Potser alguns elements són millorables. La gran emoció fallera del regidor de festes contrasta amb la moderada adscripció de l’alcalde a la festivitat. La seua actitud del tot positiva podria anar molt més enllà del caliu faller que va anunciar amb gran encert. També els focs pirotècnics podrien haver tingut major duració, com en unes altres edicions. L’espectacle va estar de gran sensibilitat i emoció però potser per a un futur caldrà combinar que l’interés visual que desperta per als televidents es combine amb la interacció dels assistents. En definitiva, una nova Crida plena de bons moments i d’il·lusions ha arribat. Confiem que el camí mamprés tinga continuïtat i superació.

Fuente: http://lasnoticiasdejaviermesareigcom.com/

Sin Comentarios.

Responder

Mensaje